EAS Schiedam

In de jaren 70 en 80 verkocht EAS aan de ’s Gravelandseweg 408 in  in Schiedam veel Amerikaanse wagens. Daar was ook het taxi bedrijf Eurotax gevestigd met veel zwarte Chevrolets Impala  van 1977 en later.

Op 30 september 1978 verscheen er een katern van EAS bij de Telegraaf met het aanbod van hun Amerikanen, van een Chevrolet Malibu tot een Cadillac Seville.

In dit stuk uit het Rotterdams Nieuwsblad van 1 april 1981 stond dit over EAS en Euro Tax:

De Euro Holding is een maatschappij van formaat Eurotax en ARB, de twee bedrijven die zowel taxivervoer als speciaal vervoer regelen, rijden uitsluitend met dure Duitsers en Amerikanen: Mercedes Benz en Chevrolet. De laatste worden betrokken van de EAS, momenteel een van de grootste parallel-importeurs van met name Amerikaanse wagens (Buick, Chevrolet, Cadillac en Oldsmobile) in Nederland. Dat die inkoop bij Eurotax via het zusje EAS gaat maakt een en ander aanmerkelijk goedkoper. In het afgelopen half jaar heeft de Chevrolet zich dan ook in het wagenpark meer weten in te dringen. In totaal zijn er 102 van die wagens met de gemiddelde prijs van een dikke 30.000 gulden. Eurotax heeft daarvan 19 Chevroletten, elf van het type Caprice en acht van het type Malibu. Er zijn zes grote Mercedessen, zevenpersoons ofwel zesdeurs, en drie invalidenbussen. De verdere taxi’s zijn alle ‘eenvoudige’ Mercedessen. Het aantal chauffeurs in vaste dienst komt op ongeveer 150. Het aantal ritten, dat zij samen maken, is om en nabij de duizend per dag. Het speciaal vervoer, de ARB, richt zich behalve op trouwpartijen en begrafenissen ook op vervoer van schoolkinderen en staatsaangelegenheden.

Just another WordPress site